Konttikuljetuksia ja muita kuljetuksia Kotkasta – luotettavasti vuodesta 1936 lähtien

Ota yhteyttä!
kuljetusautokuvake designjakaja

Kuljetus Taskinen Oy on toiminut kuljetusalalla jo vuodesta 1936 alkaen. Olemme ehtineet palvella lukuisia yrityksiä mitä erilaisimmissa kuljetustarpeissa Kotkan seudulla, muualla Suomessa ja ulkomaillakin. Palveluihimme ovat kuuluneet niin kappaletavarakuljetukset ja konttikuljetukset kuin erilaiset erikois- ja projektikuljetuksetkin. Tarjoamme pitkään kokemukseen perustuvaa vankkaa ammattitaitoa myös sinun käyttöösi.

Paikallisen teollisuuden tarpeisiin

pieni muotoilunjakaja

Kuljetus Taskinen Oy on perustettu vuonna 1936. Yrityksen perustaneen Eino Taskisen ensimmäisiin suuriin haasteisiin kuului paikallisen Sunila Oy:n tehdastyömaan kuljetusten hoitaminen, josta hän suoriutuikin menestyksekkäästi.

 

Toiminta katkesi sotaan vuosina 1939–1940, sillä valtio pakkolunasti kuljetusyrityksen auton maanpuolustustarkoituksiin. Sodan jälkeen elämä palautui hiljalleen uomiinsa ja arkinen aherrus jatkui. Töitä riitti, sillä jälleenrakentamiseen liittyi paljon kuljetustehtäviä.

Toiminta laajenee

tekstinjakaja

Einon poika Heikki Taskinen sai oman liikenneluvan vuonna 1955, jonka jälkeen yritys hankki ensimmäisen nosturiauton. Elettiin vuotta 1959. Monipuolistuvan kaluston myötä myös toiminta pääsi laajenemaan. 1950- ja 1960-luvuilla yritys huolehti kaupan ja teollisuuden alan kuljetuksista, 1970-luvulle tultaessa myös erikoiskuljetuksista. 

 

Ulkomaakuljetukset alkoivat myös 1970-luvulla. Alussa tie vei Ruotsiin ja takaisin, 1980-luvulla myös silloiseen Neuvostoliittoon.

Kommandiittiyhtiöstä osakeyhtiöksi

muotoilujakaja

1990-luvulle tultaessa kuljetusyrityksen toiminta oli monipuolista ja kansainvälistäkin. Tuolloin yhtiömuoto päätettiin muuttaa vastaamaan paremmin toiminnan tarpeita. Vuonna 1996 yhtiömuoto muutettiin kommandiittiyhtiöstä osakeyhtiöksi.

 

Yritysmuodon muutoksen yhteydessä yrityksen toimitusjohtajaksi nimettiin Heikin tytär Elina Yrjölä. Vuonna 2021 yhtiön piirturiin tuli 85 vuotta täyteen, ja nykyään jo neljäs sukupolvi on aktiivisesti mukana yrityksen toiminnassa.

 

Haluatko kuulla lisää meistä ja palveluistamme?

Ota yhteyttä!